Tunmærkning 2019

Igen i 2021 vil DTU Aqua, i samarbejde med frivillige fiskere, mærke en af verdens mest eftertragtede fisk, blåfinnet tun, for at kortlægge tunens adfærd og vandring til og fra skandinaviske farvande. Her på siden er der løbende opdateringer om projektets forløb.

Opdateringer fra DTU Aquas forskere om tunmærkning 2021

 

DTU Aqua har i årene 2017-2020 ledet undersøgelser af den blåfinnede tun for at finde ud af, hvorfor fisken i de senere år er vendt tilbage til danske farvande om sommeren efter ca. 60 års fravær. I samarbejde med frivillige fiskere mærker DTU Aqua tun i Kattegat og Skagerrak i en to ugers periode i august-september. Mærkerne kan fortælle om fiskenes vandring.

Læs mere om mærkningsprojektet i 2021

Atlantisk eller blåfinnet tun (Thunnus thynnus) er den største af tunarterne og kan blive over 3 m lang og veje op til ca. 700 kg. Blåfinnet tun er en vandrefisk, som lever i store dele af Atlanterhavet. Den har to kendte gydeområder i henholdsvis Den Mexicanske Golf og Middelhavet. Historisk var blåfinnet tun en vanlig gæst i skandinaviske farvande og også genstand for et betydeligt fiskeri.

https://www.fiskepleje.dk/fiskebiologi/tun/2021
18 JUNI 2024