Planer for fiskepleje - klik på kortet

For udsætning af ørred i danske vandløb er der lavet udsætningsplaner også kaldet Planer for fiskepleje, find planerne ved at klikke på kortet herunder.

Kort over Danmark
Klik på kortet, og se Planer for fiskepleje i de forskellige områder. Du kan også downloade dem her:
Nordjylland  -  Tilløb til Limfjorden  -  Vestjylland  -  Østjylland  -  Fyn  -  Sjælland og øerne  -  Bornholm 

Planerne beskriver resultaterne for den seneste undersøgelse af ørredbestanden i de enkelte vandløb. Forekomsten af andre arter er også registreret. Planerne beskriver om der er behov for udsætning af ørred samt anviser hvilke tiltag, der på sigt kan genskabe selvreproducerende bestande.

Du kan i planerne se antallet af ørred, der sættes ud i de enkelte vandløb, og gennem et link downloade selve udsætningsplanen i pdf-format.

For at kunne downloade rapporter og tilhørende kort kræver det version 7.0 eller nyere af Abobe Reader, Programmet Abobe Reader kan downlodes gratis.

Bemærk, at kortet kun er beregnet til at lokalisere de enkelte vandløb og præsentere udsætningstallene for disse. Kortet præsenterer altså ikke hele vandløbet, bl.a. af hensyn til overskueligheden. 

Kortet kan således heller ikke vise de faktiske udsætningssteder i de enkelte vandløb. DTU Aqua garanterer ikke for præcisionen i kortet, ligesom navngivningen af enkelte vandløb kan afvige fra lokalt anvendte navne.

 Kort med udsætningspositioner  

Gamle udsætningsplaner kan man låne på biblioteket.  

Af Finn Sivebæk, DTU Aqua. Institut for Akvatiske Ressourcer.

https://www.fiskepleje.dk/vandloeb/udsaetning/oerred.aspx
17 APRIL 2024