DTU FØDEVAREINSTITUTTET DTU Fødevareinstituttet
Forskningsgruppen for Bioaktive Stoffer – Analyse og Anvendelse
Henrik Dams Allé
Bygning 201, rum 020
2800 Kgs. Lyngby
Få tilsendt vCard på e-mail.
KUNSTIG INTELLIGENS Når man putter menneskelige smagsoplevelser ind i kunstig intelligens, gør man det nemmere for forbrugeren at vælge den rigtige vin. Det har forskere fra Pioneer Centre for AI på Københavns Universitet og DTU demonstreret. Resultatet er nemlig mere præcise forudsigelser af, hvilken type vin, vi hver især bedst kan lide...
Er der sammenhæng mellem det du spiser, og det du siger du spiser? Hvad vælger du først fra tallerkenen - kartoflerne, kødet eller salaten? Med det nye sensoriske laboratorium, Obsense, har DTU Fødevareinstituttet fået optimale betingelser for at kunne observere og analysere, hvorfor vi spiser, som vi gør.
Stofferne geosmin og 2-methylisoborneol er naturligt forekommende i søer og vandløb, men for høje koncentrationer af stofferne kan give fisk en mudderagtig smag. DTU Fødevareinstituttet har nu udviklet sensoriske profiler, som kan forudsige smagsproblemer i opdrætsfisk, og som gør det muligt helt at undgå den her type smagsproblemer i...