Opstemning ved dambrug.

Faunapassage ved dambrug

torsdag 01 apr 04

Kontakt

Finn Sivebæk
Fiskeplejekonsulent
DTU Aqua
35 88 31 17

En ny rapport gennemgår anbefalinger for faunapassage forbi opstemninger ved dambrug.

Der er netop udkommet en rapport om faunapassage ved opstemning i forbindelse med dambrug.

I rapportens forord står der følgende:
Med henblik på at belyse dambrugserhvervets fremtidige produktionsvilkår og udviklingsmuligheder, har det af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri nedsatte Dambrugsudvalg i 2002 udarbejdet en redegørelse (Hjortnæs-rapporten) over de problemstillinger der er knyttet til den nuværende og fremtidige drift af dambrugene. I rapporten blev det anbefalet, at der nedsættes en amtslig arbejdsgruppe (Faunapassageudvalg) med det formål, at systematisere og udbygge den foreliggende viden om afgitringer og faunapassageløsninger, samt vurdere dambrugenes frivandsafgivelse og behov for vand til produktionen.

Faunapassageudvalget blev herefter nedsat på foranledning af Fiskeridirektoratet ved brev af 4. juni 2002 og påbegyndte sit arbejde den 6. august 2002. Udvalget har været sammensat af repræsentanter fra de 7 jyske amter, Dansk Dambrugerforening, Danmarks Sportsfiskerforbund og Danmarks Fiskeriundersøgelser. 

Der er tale om et teknisk og juridisk udredningsarbejde, hvilket bl.a. indebærer, at materialet - herunder anbefalingerne - ikke har været underkastet en politisk behandling hos de involverede myndigheder eller organisationer. Synspunkter fremført af Danmarks Sportsfiskerforbunds repræsentanter er dog identiske med forbundets synspunkter. For de øvrige deltagere gælder, at de er medlemmer af en teknikergruppe, som skal udarbejde en teknisk udredning.

Både samlerapporten og delrapporterne har været drøftet og er godkendt af Faunapassageudvalget, idet der dog enkelte steder er anført særstandpunkter fra udvalgets medlemmer, hvis medlemmerne har været uenige i formuleringer og konklusioner.

Se mere i rapporten "Faunapassageudvalget - samlerapport" (pdf - 7,5 mb).

https://www.fiskepleje.dk/nyheder/nyhed?id=feba740c-9d53-475b-a82c-05f03f65c3df
28 APRIL 2024