Havets mikroskopiske liv. Foto: Erik Selander.

Kom til foredrag om livet i havet

fredag 05 sep 14
|

Fem foredrag om livet i havet

15. september 2014 kl. 19.30
Havets usynlige liv
Professor Thomas Kiørboe 
Læs mere om foredraget

 

6. oktober 2014 kl. 19.30
Hvor mange fisk er der i havet?
Professor Ken Haste Andersen
Læs mere om foredraget

 

27. oktober 2014 kl. 19.30
Zooplankton-hydrodynamik
Lektor Anders Peter Andersen
Læs mere om foredraget

 

17. november 2014 kl. 19.30
Havets mikroskopiske kødædende planter
Professor Per Juel Hansen
Læs mere om foredraget 

 

8. december 2014 kl. 19.30
Oceans, Climate and Carbon Pumps (på engelsk)
Professor Andre W. Visser
Læs mere om foredraget 

”Havets usynlige liv”, "Havets mikroskopiske kødædende planter” og ”Hvor mange fisk er der i havet?”. Det er nogle af de emner, som du kan blive klogere på i efteråret, når forskere fra Centre for Ocean Life holder foredrag.

Hvordan vil livet i oceanerne blive påvirket af ændringer i miljø og klima, og hvordan influerer disse ændringer på vores mulighed for at udnytte havets ressourcer? Det er de overordnede spørgsmål i en foredragsrække, som Selskabet for Naturlærens Udbredelse afholder i samarbejde med Centre for Ocean Life i efteråret 2014.

Foredragsrækken præsenterer den spændende biologi i havet, hvor livet er fundamentalt anderledes end livet på landjorden og spænder fra de mindste mikroskopiske plankton-organismer til de største hvaler. Samtidigt beskriver foredragsrækken, hvordan viden om organismerne og deres vekselvirkninger med hinanden kan hjælpe os til at udvikle bedre modeller af havets økosystemer, så vi forhåbentligt bliver i stand til at forudsige konsekvenserne af menneskeskabte påvirkninger.

Gratis adgang

Der er gratis adgang til foredragene.

Tid og sted

Foredragene afholdes fem aftener i løbet af efteråret 2014 kl. 19.30 på Geologisk Museum, Øster Voldgade 5-7, 1350 København K. Se datoer og emner for foredragene i boksen i højre side.

Centre for Ocean Life

Centre for Ocean Life (www.oceanlifecentre.dk) er et tværfagligt forskningscenter, hvor biologer, fysikere, matematikere og kemikere studerer livet i havet og udvikler modeller af havets økosystemer med henblik på at vurdere effekter af klimaændringer, fiskeri og andre miljøpåvirkninger. Centret er oprettet af Villum Fonden som et VKR Center of Excellence og engagerer studerende og forskere fra Danmarks Tekniske Universitet, Københavns Universitet og Roskilde Universitet.

 

Selskabet for Naturlærens Udbredelse

Selskabet for Naturlærens Udbredelse (SNU) (www.naturvidenskab.net) blev stiftet af H.C. Ørsted i 1824. Efter en større udlandsrejse så han et behov for at have et selskab, hvor alle kunne komme og høre om de nyeste landvindinger inden for fysik og kemi, og disse fags potentielle betydning for næringslivet. Han gav sig derfor til at holde forelæsninger, hvor alle havde adgang. SNU fokuserer stadig på formidlingen – af det bedste og det nyeste. Selskabets protektor er Hendes Majestæt Dronning Margrethe II. 

https://www.fiskepleje.dk/nyheder/nyhed?id=f7fbb491-c21b-46a9-9044-2bc3b310f1b2
5 DECEMBER 2022