På kurset undersøger vi fiskebestanden i et stort vandløb hvor der er udlagt gydegrus

Få ledige pladser på kurset Vandløbsrestaurering del 2

onsdag 26 aug 15

Kurset er gratis, og man kan melde sig til, hvis man har erfaring med vandløbsrestaurering og basiskendskab til fiskenes miljøkrav.

Der er stadig få ledige pladser på det udvidede kursus i vandløbsrestaurering. Kurset afholdes i dagene den 11.-13. september i Vejle.

Formålet med kurset er at give kursister, der tidligere har deltaget på grundkurset, kompetence til at samarbejde med kommunerne med gode ideer til de konkrete tiltag til løsning af de problemer, der er beskrevet i vandplanerne. Der lægges vægt på, at kursisterne selv skal kunne vurdere, hvilke initiativer der er nødvendige for at forbedre forhold for fisk i vandløb, og hvem der bør involveres i en problemløsning. Det forudsætter et grundlæggende kendskab til fiskenes biologi og myndighedernes opgaver.

I kurset indgår blandt andet en gennemgang af det forestående arbejde med vandplaner og handleplaner, og hvordan man kan udnytte DTU Aquas fiskerapporter m.m. til at optimere forholdene for fisk i det kommende arbejde.

Kurset består i en blanding af teori, gruppearbejde og praktiske eksempler på, hvordan man optimerer samarbejdet med kommunerne, således at samarbejdet og de gode projekter kommer i fokus. Der er også en ekskursion til allerede gennemførte projekter med henblik på at give et indblik i de løsningsmodeller og initiativer, som bidrager bedst til større naturlige fiskebestande.

Repræsentanter fra kommunerne, Danmarks Sportsfiskerforbund og DTU Aqua giver debatoplæg til drøftelser af, hvordan der skabes et godt samarbejde mellem myndigheder og vandplejefolk.

Bemærk, at kursisterne ikke laver praktisk restaureringsarbejde på dette kursus.

Kurset er gratis, og man kan melde sig til, hvis man har erfaring med vandløbsrestaurering og basiskendskab til fiskenes miljøkrav.

Sted og dato

Vejle Center Hotel i Vejle den 11.-13. september 2015.

 

Af Finn Sivebæk, DTU Aqua. Institut for Akvatiske Ressourcer. 

 


https://www.fiskepleje.dk/nyheder/2015/08/vandloebsrestaurering-kursus
27 APRIL 2024