Kursus i vandløbsrestaurering

Hjælp fisk i vandløb - Lær hvordan

mandag 15 sep 14
|
Få ledige pladser på kurset - Vandløbsrestaurering del 2. Kurset vil inspirere dig til at få gode ideer til succesfulde projekter omkring udlægning af gydegrus, fjernelse af opstemninger m.m.

Repræsentanter fra kommunerne, Danmarks Sportsfiskerforbund og DTU Aqua fortæller, hvordan der kan udføres gode projekter og skabes et godt samarbejde mellem myndigheder og vandplejefolk.

Kurset består i en blanding af teori, gruppearbejde og praktiske eksempler på, hvordan man optimerer samarbejdet med kommunerne, således at samarbejdet og de gode projekter kommer i fokus.

Der er også en ekskursion til gennemførte projekter, hvor man hører, hvordan de har skabt større naturlige fiskebestande.

Endelig er der en gennemgang af det forestående arbejde med vandplaner og handleplaner, og hvordan man kan udnytte DTU Aquas fiskerapporter m.m. til at optimere forholdene for fisk.

Bemærk, at kursisterne ikke laver praktisk restaureringsarbejde på dette kursus. Kursisten skal gerne have et kendskab til fiskenes biologi og myndighedernes opgaver.

Sted og dato

Vejle Center Hotel i Vejle den 19. - 21. september 2014.

Pris

Kurset er gratis for alle, der har løst fisketegn, og som er aktive i det regionale vandplejearbejde. Kurset inkluderer kursusmaterialer, to overnatninger og fuld forplejning.

 



https://www.fiskepleje.dk/nyheder/2014/09/kursus-i-vandloebsrestaurering-2014
27 APRIL 2024