Fladfisk fanget ved kysten

Sæson for fladfisk

onsdag 24 maj 23
|
Maj måneder er højsæson for lystfiskeri efter fladfisk.

Ved hjælp af statistikfunktionen i Fangstjournalens App kan man fordybe sig i de mange gode data, som Fangstjournalen har indsamlet siden 2016. Denne gang har vi filtreret på fladfiskene; ising, rødspætte og skrubbe og vi, kigger på, hvornår på året Fangtjournalens brugere især tager på fisketur efter de tre fladfiskearter. Vi kan se, at maj er en af de måneder, hvor der er størst aktivitet, så måske er det nu, du skal afsted.

Der er meget fokus på, at fiskeriet efter de kystnære arter er blevet dårligere i de senere år. Hjælp med at indsamle dokumentation for fiskeriet ved at huske at registrere dine fisketure efter fladfisk, torsk og andre kystnære arter i Fangstjournalen. Det er super vigtig viden!

Fangst af rødspætte, skrubbe og ising

Af Christian Skov, DTU Aqua. Institut for Akvatiske Ressourcer

Du kan også hjælpe fiskebestandene og forskerne ved Danmarks Tekniske universitet - DTU Aqua ved at indsamle data om det danske lystfiskeri og samtidig blive klogere på dit eget fiskeri. Download den gratis Fangstjournalen app her:

Download App - Fangstjournal     Google Play - Fangstjournal -DTU - App

 

https://www.fiskepleje.dk/forskningsbaseret-raadgivning/fangstjournal-dtu-aqua/nyheder-fangstjournalen/nyhed?id=b7f475cb-ea7f-4300-9e96-9c1434071cae
24 JULI 2024