Fangstjournalen er gået ind i sit tiende leveår og her præsenterer vi nogle nøgletal for fiskesæsonen 2024.
11.570 fisketure blev indrapporteret via Fangstjournalens app eller webside i 2024. Det er højere end perioden 2021-2023, men lidt lavere end i perioden 2017-2020.
4.413 fisketure blev indrapporteret via Fishing in Denmark-appen (719 forskellige brugere). Vi er glade for samarbejdet, der gør det muligt at indrapportere fisketure til Fangstjournalen via Fishing in Denmark-appen. Husk at indrapportere nulturene! Foreløbige tal viser, at brugerne i Fangstjournalen indrapporterer flere nulture end brugerne af Fishing in Denmark appen. Hvorfor er det værdifuldt at indrapporterer nulture
76% af alle fisketure indrapporteret i Fangstjournalen i 2024 var efter havørred. Det er på niveau med tidligere år.
1.185 nye brugere tilmeldte sig Fangstjournalen i 2024. Velkommen til jer alle. Det er det højeste antal siden 2020.
1.130 forskellige personer bidrog med data i via Fangstjournalens app eller webside 2024. Dette antal er højere end 2021-2023, men vi ville ønske, at mange flere ville indrapportere deres fisketure, fangster og nulture.
Data fra Fangstjournalen bidrog i 2024, til en række rådgivningsnotater, foredrag, nyhedsbreve og videnskabelige artikler.
Én stor sammenslutning og tre nye foreninger indledte samarbejde med Fangstjournalen i 2024. Som en del af samarbejdet stiller Fangstjournalen en indtastningsløsning (en fisketurs-formular) til rådighed for de lystfiskere som ikke er tilmeldt Fangstjournalen og her blev i alt. 11.864 fisketure indrapporteret i 2024. Det er det højeste antal nogensinde. Mangler din forening et gratis indrapporteringssystem inklusiv en formular til jeres hjemmeside hvor fangster og fisketure nemt kan indtastes, så kontakt Fangstjournalen
2025 er året, hvor vi håber på, at antallet af aktive brugere stiger, så vi får endnu bedre data til brug i forskning og til at forvalte de danske fiskebestande. Hjælp os gerne med at sprede dette budskab.
Tak til alle jer som bidrager med data.
Af Christian Skov og Casper Gundelund. DTU Aqua. Institut for Akvatiske Ressourcer.
Du kan også hjælpe fiskebestandene og forskerne ved Danmarks Tekniske universitet - DTU Aqua ved at indsamle data om det danske lystfiskeri og samtidig blive klogere på dit eget fiskeri. Download den gratis Fangstjournalen app her:
