Trofægedder bliver ofte fanget på naturlig agn.

Hvilke agntyper fanger søens største gedder

torsdag 14 mar 19
|
Trofægedder bliver ofte fanget på naturlig agn.

I sidste uges nyhed så vi, at fluefiskerne er forfærdeligt effektive (0,46 gedde/time) - i modsætning til de, som fisker med naturlig agn (0,08 gedde/time). Men hvem leverer de største trofæer fra geddesøerne?

Den anonyme statistik fra Fangstjournalen viser en klar tendens: Trofæerne fanges oftest på naturlig agn (gennemsnitslængde: 81,6 cm). Mest beskedne er de som fisker med spinner, hvor gennemsnitslængden ligger på 64,7 cm. Wobler, flue og jig placerer sig her imellem med ca. 73-75 cm. i gennemsnitslængde.👍

Statistikken er anonym og afspejler geddefiskeriet i søer fra de lystfiskere, som har husket at angive agnen sammen med deres geddefangster i 2017 og 2018. Antallet af fisk pr. agn samt den såkaldte standardafvigelse er indsat på figuren.

K&B derude inden fredningen 💪🎣

 Gennemsnitslængderne af gedder indrapporteret i Fangstjournalen i forhold til agntyper. Det ser ud til at spinnere ofte fanger mindre gedder end naturlig agn.

ALT Gennemsnitslængderne af gedder indrapporteret i Fangstjournalen i forhold til agntyper. Det ser ud til at spinnere ofte fanger mindre gedder end naturlig agn.

Du kan også hjælpe fiskebestandene og forskerne ved Danmarks Tekniske Universitet - DTU Aqua med at indsamle data om det danske lystfiskeri og samtidig blive klogere på dit eget fiskeri. Download den gratis Fangstjournalen app her:

Download App - Fangstjournal     Google Play - Fangstjournal -DTU - App

https://www.fiskepleje.dk/forskningsbaseret-raadgivning/fangstjournal-dtu-aqua/nyheder-fangstjournalen/nyhed?id=38123849-5dcd-48bf-95ab-5a0b93fe08d6
12 MAJ 2024