Torsk. Foto:www.idus.dk

Sæson for at fange torsk fra kysten

torsdag 27 apr 23
|
April er den måned, hvor der er flest ture efter torsk.

Med Fangstjournalens app er man kun få klik væk fra masser af viden. Vi har f.eks. kigget på, hvornår Fangstjournalens brugere især tager på torskefiskeri fra kysten. Her har vi anvendt statistik-funktionen i appen, og herefter filtreret på ”torsk” og ”kyst” samt tilvalgt årene 2016-2022. Dette giver indblik i den samlede årsudvikling i fisketure og fangster i de valgte år.

Vi kan
derved se, at april er den måned, hvor der er flest ture efter torsk, så måske er det nu du skal afsted.

Der er meget fokus på
, at fiskeriet efter de kystnære arter er blevet dårligere i de senere år. Hjælp derfor med at indsamle dokumentation for fiskeriet ved at huske at registrere dine fisketure efter torsk og andre kystnære arter i Fangstjournalen. Det er vigtig viden! 

Statistik over fangst af torsk - indrapporteret i Fangstjournalen

Ved hjælp af statistikfunktionen i Fangstjournalens app kan man nemt udforske forskellige former for fiskeri. Her har vi kigget på det kystnære torskefiskeri. Statistikken der vises, er baseret på brugerens rå data og har ikke været igennem nogen form for kvalitetssikring.

Af Christian Skov, DTU Aqua. Institut for Akvatiske Ressourcer

Du kan også hjælpe fiskebestandene og forskerne ved Danmarks Tekniske universitet - DTU Aqua ved at indsamle data om det danske lystfiskeri og samtidig blive klogere på dit eget fiskeri. Download den gratis Fangstjournalen app her:

Download App - Fangstjournal     Google Play - Fangstjournal -DTU - App

 

Data præsenteret i Fangstjournalens nyheder er "work in progress" og har derfor endnu ikke har været igennem en videnskabelig fagfællebedømmelse.

Læs mere om oplysninger om data fra Fangstjournalen

https://www.fiskepleje.dk/forskningsbaseret-raadgivning/fangstjournal-dtu-aqua/nyheder-fangstjournalen/nyhed?id=317d8846-8c4e-4285-bc55-919f55a955ce
19 MAJ 2024