Lystfiskere bruger i gennemsnit 4 timer på at fange en vinter-havørred.

Gavmild vinterfiskeri efter å-havørreder

torsdag 20 feb 20
|
Lystfiskere bruger i gennemsnit 4 timer på at fange en vinter-havørred

På baggrund af de fisketure I lystfiskere har indberettet i Fangstjournalen, ser det ud til at vinterfiskeriet kaster flere fisk af sig end fiskeriet på andre årstider. I vinterperioden, fra fredningens ophør midt i januar og frem til slut februar, bliver der fanget en havørred ca. hver fjerde time, hvorimod det tager tæt på 12 timer at fange en havørred om foråret. Sommer og efterårssæsonerne minder om hinanden, og her fanges der en havørred ca. hver sjette time.
 

I denne summering, har vi puljet data fra 4 års havørredfiskeri i vandløb (2016 – 2019), hvilket svarer til ca. 4000 fisketure (i 135 forskellige vandløb) indrapporteret af 541 forskellige brugere. I Fangstjournalen er der, i denne periode, indrapporteret 1800 havørreder fordelt på ca. 12000 timers fiskeri. Vi venter spændt på hvad der bliver indberettet fra de danske åer i 2020.

Knæk og bræk!


: Den gennemsnitlige fangstrate af havørred i danske åer fordelt på de fire årstider.

Den gennemsnitlige fangstrate af havørred i danske åer fordelt på de fire årstider.

 

Du kan også hjælpe fiskebestandene og forskerne ved Danmarks Tekniske Universitet - DTU Aqua med at indsamle data om det danske lystfiskeri og samtidig blive klogere på dit eget fiskeri. Download den gratis Fangstjournalen app her:

Download App - Fangstjournal     Google Play - Fangstjournal -DTU - App

https://www.fiskepleje.dk/forskningsbaseret-raadgivning/fangstjournal-dtu-aqua/nyheder-fangstjournalen/nyhed?id=2cb302bd-3bfc-46ea-9310-4dbac406e2f6
28 APRIL 2024