Indrapportere din fangst af laks i Fangstjournalen

Fangstjournalen samarbejder med Vidå omkring fangstindrapportering

torsdag 21 apr 22
|

Vidå Sammenslutningen indgår samarbejde med Fangstjournalen.

Fanger du en laks i Vidå, kan du fra og med i år indmelde den til sammenslutningen via Fangstjournalens app. Det samme gælder, hvis du fanger en laks i Varde Å, Storå, Kongeå og Sneum Å.

I Fangstjournalens app kan du også følge med i, om laksekvoterne i disse vandløb er åbne eller lukkede, og du har desuden adgang til reglerne for de forskellige vandløb direkte i appen.

Har du ikke mod på at anvende Fangstjournalens app, kan du som altid indmelde fangst af laks via en fangstformular på sammenslutningens hjemmeside eller i nogle tilfælde på din forenings hjemmeside. Det sidste gælder dog kun, hvis foreningen har et samarbejde med Fangstjournalen. Spørg din forening om det er tilfældet.

Indmelder du fangsten via Fangstjournalens app eller via en fangstformular på en foreningshjemmeside, der samarbejder med Fangstjournalen, så behøver du kun indmelde et sted. Fangstjournalen sørger for, at indrapporteringen bliver videresendt til sammenslutningens og til foreningens lister over fangster. Bemærk dog, at indrapporterer du via en formular på en sammenslutningsside, så bliver fangsterne ikke delt med foreningerne.

I Fangstjournalens app (og fra i år også via fangstformularerne på hjemmesiderne) kan man indrapportere nulture. Det opfordrer Fangstjournalen og lakse-sammenslutningerne til, at lystfiskerne gør. Viden om, hvor mange timer der bruges på at fange laks i de danske vandløb er nemlig vigtig. Det giver indsigt i, hvor langt der er mellem laksene, men kan også informere om, hvad fiskeriet er værd for lystfiskerne, herunder hvor meget dyrebar fritid, de investerer i deres hobby.

Knæk og bræk!

 

Af Christian Skov og Finn Sivebæk, DTU Aqua. Institut for Akvatiske Ressourcer.

Du kan også hjælpe fiskebestandene og forskerne ved Danmarks Tekniske Universitet - DTU Aqua med at indsamle data om det danske lystfiskeri og samtidig blive klogere på dit eget fiskeri. Download den gratis Fangstjournalen app her:

Download App - Fangstjournal     Google Play - Fangstjournal -DTU - App

https://www.fiskepleje.dk/forskningsbaseret-raadgivning/fangstjournal-dtu-aqua/nyheder-fangstjournalen/nyhed?id=060af249-8489-4c5b-9c3f-14e0017619f8
29 APRIL 2024