Nyt kort fortæller hvor man kan fange hornfisk

Hornfiskebarometer

tirsdag 21 maj 24
|
Hornfiskebarometeret i Fangstjournalens app viser, at sæsonen topper lige nu.

Hornfiskebarometeret i Fangstjournalens app giver mulighed for at du kan følge med i, hvordan sæsonen udvikler sig. Foreløbigt ser det ud til, at der bliver fanget langt flere fisk pr. time i år end gennemsnittet for 2016-2023. Det er spændende, om det er et mønster, der holder ved resten af sæsonen. Barometeret viser også at det er i disse dage sæsonen topper.

Du finder barometeret i Fangstjournalens app under fanen ”Viden”. Her kan du også se et opdateret “her og nu” kort, der viser, hvor i landet, der er fanget hornfisk den seneste uge. Her ser det ud til at der bliver fanget hornfisk over hele landet.

Hornfiskebarometer

Barometeret er baseret på lystfiskernes indrapporteringer i Fangstjournalen. DTU Aqua kan bruge indrapporteringerne til at kortlægge og forstå, hvor og hvornår sæsonfisk, som f.eks. hornfisk, optræder langs vores kyster, og ikke mindst hvordan fremtidige klimaændringer vil påvirke hornfiskenes adfærd - og dermed lystfiskernes fiskeri 🎣

Af Christian Skov, DTU Aqua. Institut for Akvatiske Ressourcer.

Du kan også hjælpe fiskebestandene og forskerne ved Danmarks Tekniske Universitet - DTU Aqua med at indsamle data om det danske lystfiskeri og samtidig blive klogere på dit eget fiskeri. Download den gratis Fangstjournalen app her:

Download App - Fangstjournal     Google Play - Fangstjournal -DTU - App

 

Læs mere om oplysninger om data fra Fangstjournalen
https://www.fiskepleje.dk/forskningsbaseret-raadgivning/fangstjournal-dtu-aqua/nyheder-fangstjournalen/2024/05/hornfiskebarometer
18 JULI 2024