Foto: Mads Christoffersen

DTU Aqua i arrangementer på Folkemødet 2019

torsdag 13 jun 19
|
af Helle Falborg

Kontakt

Marie Storr-Paulsen
Sektionsleder
DTU Aqua
35 88 34 41

Kontakt

Mads Christoffersen
Specialkonsulent
DTU Aqua
24 65 66 48

Kontakt

Eksperter fra DTU Aqua deltager i debatter om fiskebestande i Østersøen og elektronisk monitorering på fiskefartøjer

Torskebestanden i den østlige Østersø er et emne, der interesserer mange bornholmere. Fredag den 14. juni er torskebestanden også et af de emner, besøgende på solskinsøen kan høre eksperter fra DTU Aqua fortælle om på årets Folkemøde. Men også den invasive fisk sortmundet kutling, som findes i store mængder i farvandende omkring Bornholm bliver der sat fokus på.

 

Første debat med deltagelse fra DTU Aqua handler dog om de tekniske muligheder for dokumentering af uønskede fangster fra fiskefartøjerne.

 • Elektronisk monitorering af fiskefartøjer: Hvad og hvorfor?
  Ph.d.-studerende Kristian Schreiber Plet-Hansen deltager i Our Fish’s event fredag klokken 10.30-11.30 på Skibet Freja på Allinge Havn (H13), som beskrives således:  ”Danmark har været aktiv i arbejdet for at undersøge mulighederne og fordelene ved elektronisk monitering. Vi tager en snak om, hvad det konkret drejer sig om, og hvordan elektronisk monitering på fiskefartøjerne kan hjælpe til i jagten på et mere bæredygtigt fiskeri.”

Sektionsleder i Sektion for Monitorering og Data på DTU Aqua, Marie Storr-Paulsen deltager i to events fredag eftermiddag samme sted:

 • Fiskebestande i Østerøsen – udfordringer og løsninger.
  Arrangementet foregår på Skibet Freja på Allinge Havn (H13) fra klokken 15.00-16:00, og arrangørerne, Our Fish, uddyber i beskrivelsen: ”Bliv klogere på Østersøens fiskebestande og hvilke udfordringer, bestandene er udsat for. Hør fra en række eksperter hvilke løsninger, der findes for at sikre et bæredygtigt fiskeri i Østersøen”.

 • Hvordan går det med torsken i Østersøen?
  Også dette arrangement er på Skibet Freja på Allinge Havn (H13) – fra klokken 17.30-18.30. ”Det er ingen hemmelighed, at torsken i Østersøen har det svært. Hvorfor, og hvad skal der ske?” spørger arrangørerne, The Fisheries Secretariat, i beskrivelsen.

Endelig deltager fiskeplejekonsulent, Mads Christoffersen fra DTU Aqua i Danmarks Fiskeriforenings debat, som foregår i Danchells Anlæg (A7).

 • Er der en fremtid for torsk i den østlige Østersø?
  Sådan lyder hovedspørgsmålet for deltagerne i arrangementet, som løber af stablen klokken 17.45-18.45 i Danchells Anlæg (A7).
  DTU Aquas Mads Christoffersen fortæller ved arrangementet om en af torskens mulige fødekilder - nemlig den sortmundede kutling. Det er i øvrigt ikke kun torsk, der spiser denne fisk med glæde, og derfor serveres der smagsprøver af fisken i form af lune fiskefrikadeller.


Se hele programmet for Folkemødet 2019

 

(Lokationer opdateret torsdag eftermiddag)

https://www.fiskepleje.dk/nyheder/Nyhed?id=%7BCC3B57B8-4FA9-4E06-9064-4A0D4573DEB2%7D
16 MAJ 2021