AFLYST: Foredrag om muslingerev, fisk og godt fiskeri

onsdag 04 mar 20
|

Studerende søges til projektarbejde

DTU Aqua tilbyder projekter om fisk og muslingerev til studerende. 
Læs mere om projektmulighederne her
Foredraget er aflyst (opdateret 12. marts 2020). 

I foråret 2019 undersøgte DTU Aqua forekomsterne af fisk i Helnæs Bugt for at dokumentere muslingerevs gavnlige effekter på fisk. Onsdag den 18. marts 2020 kl. 19 indbyder Helnæs Fiskeriforening og DTU Aqua til foredrag, hvor forsker Jon C. Svendsen fortæller om de første resultater fra undersøgelsen. Foredraget foregår i Borgerhuset, Helnæs Byvej 63, 5643 Ebberup. Alle er velkomne.

DTU Aqua indgik i 2019 et samarbejde med Helnæs Fiskeriforening på Fyn, som er medlem af Dansk Amatørfiskerforening, om at undersøge, hvordan muslingerev påvirker fisk og fiskeri. Det skete efter, at formand for Helnæs Fiskeriforening, Ib Ivar Dahl, havde observeret tætte forekomster af blåmuslinger forskellige steder i Helnæs Bugt. Der er tidligere blevet udlagt tonsvis af muslinger i Helnæs Bugt for at genskabe naturlige muslingerev. Desuden er der for nylig blevet lukket for muslingefiskeri i området for at beskytte muslingerne.

Undersøgelsen blev udført med undervandskameraer, der blev sat ned på havbunden. Kameraerne lavede optagelser i områder med muslingerev og områder med mudder- eller sandbund. På den måde kan forskerne sammenligne antallet af fisk i de forskellige områder. De første resultater fra undersøgelsen er nu ved at være klar.

Læs mere

Af Jon C. Svendsen, DTU Aqua. Institut for Akvatiske Ressourcer

 

Tilmeld nyehdsbrev

https://www.fiskepleje.dk/nyheder/Nyhed?id=%7BCBB99B81-0011-4FC3-B7D1-0285721B388A%7D
20 OKTOBER 2020