DTU Aqua - kurser i elektrofiskeri

Kurser i elektrofiskeri

torsdag 18 jan 18
|
Fiskeplejen afholder hvert år kurser i elektrofiskeri til opfiskning af moderfisk og bestandsanalyser samt genopfriskningskurser. Her er mere information om kurser i 2018.

Kursus i elektrofiskeri efter moderfisk

En forudsætning for at kunne udsætte fisk er, at der bliver opfisket moderfisk af især ørred, laks og helt til afstrygning og produktion af yngel. Opfiskningen af moderfisk bliver foretaget ved hjælp af elektrofiskeri om efteråret, og DTU Aqua afholder årets kursus i Gram i Sønderjylland den 27.- 28. oktober 2018. Læs mere om kursus i elektrofiskeri for foreninger. 

Kursus i elektrofiskeri til bestandsanalyser

DTU Aqua afholder et kursus i elektrofiskeri med henblik på uddannelse i bestandsanalyse. Kurset er særligt målrettet ansatte i Miljøstyrelsen, universiteter, kommuner og konsulentfirmaer og bliver afholdt i Silkeborg den 2. - 3. oktober 2018. Læs mere om kursus i elektrofiskeri for myndigheder m.fl. 

Genopfriskningskurser i elektrofiskeri

Vær opmærksom på, at en tilladelse til elektrofiskeri kun gælder i maksimalt 10 år. Herefter skal man på et genopfriskningskursus for fortsat at kunne få tilladelse til at udøve elektrofiskeri. Dette krav er blandt andet indført for at sikre det bedst mulige sikkerhedsniveau i forbindelse med udøvelsen af elektrofiskeri. 

DTU Aqua afholder temadag/genopfriskningskursus i elektrofiskeri for ansatte i Miljøstyrelsen, universiteter, kommuner og konsulentfirmaer. Kurset bliver afholdt i Silkeborg den 15. maj 2018. Læs mere om genopfriskningskursus i elektrofiskeri for myndigheder m.fl.  

Der afholdes ligeledes genopfriskningskursus i elektrofiskeri for sportsfiskere, der elfisker i forbindelse med indfangning af moderfisk. Kurset bliver afholdt den 7. april 2018. Læs mere om genopfriskningskursus i elektrofiskeri for sportsfiskere.

Af Finn Sivebæk, DTU Aqua. Institut for Akvatiske Ressourcer. 

https://www.fiskepleje.dk/nyheder/Nyhed?id=%7BB3576CAB-3144-49C7-8C79-964D0D595023%7D
21 JANUAR 2020