Børnebøger om ål og gedde

Børnebøger om ål og gedde

mandag 19 nov 18
|

Forskere hos DTU Aqua har skrevet to børnebøger om ålen og gedden. Bøgerne indgår i bogserien Vild med Viden.

At ålen må svømme 6000 km for at gyde, og at den størst kendte gedde i Danmark var 150 cm lang, er nogle af de informationer, børn kan få i to nye bøger i Vild med Viden - serien.

Den ene bog, Ålen, den mystiske fisk, er skrevet af videnskabelig medarbejder Michael Ingemann Pedersen, DTU Aqua. Den fortæller bl.a. om ålens eventyrlige vandring fra Sargassohavet til Europas kyster og tilbage igen, om opdagelsen af gydepladserne i Sargassohavet og artens tilbagegang.

Den anden bog, Gedden, den store rovfisk, er skrevet af seniorrådgiver Søren Berg, DTU Aqua. Den beretter bl.a. om geddens store udbredelse, dens glubende appetit og om Grarupgedden, den største gedde, der nogensinde er fanget i Danmark.

Bøgerne om ålen og gedden er en del af bogserien Vild med Viden fra forlaget Epsilon. De indgår i serie 9, som handler om dyr, der lever i vand og omfatter 8 bøger. I alt findes er der nu 72 Vild med Viden bøger om både historiske og naturvidenskabelige emner.

Forlaget skriver selv om bogserien: ”Vild med Viden er for de børn, der hele tiden stiller spørgsmål om alting, og som bare gerne vil vide mere. Vild med Viden er en serie af små bøger, der fortæller fantastiske historier blandt andet fra museernes verden. Vild med Viden kan bruges som højtlæsningsbøger, og lidt ældre børn kan læse dem selv. Alle bøgerne er skrevet af fagfolk under sloganet: danske forskere fortæller til Danmarks børn. Der er lagt vægt på høj faglighed i et sprog, som børn kan forstå.”

Bøgerne kan – afhængig af emne – købes på museer i hele landet. Serie 9 om vanddyr, herunder de to bøger om ål og gedde, kan fx købes i museumsbutikken hos AQUA Akvarium og Dyrepark i Silkeborg. Alle Vild med Viden- bøgerne kan desuden købes på forlagets hjemmeside, www.vildmedviden.com.

Af Søren Berg og Michael Ingemann Pedersen, DTU Aqua, Institut for Akvatiske Ressourcer. 

https://www.fiskepleje.dk/nyheder/2018/11/boeger-om-aal-og-gedde?id=9da2fab5-0071-4311-a4f5-96c7db5229e
19 JULI 2024