Lystfiskere betaler fisketegn, som giver penge til fiskepleje

Handlingsplan for fiskeplejen 2015

mandag 23 mar 15
|

Ny handlingsplan for fiskepleje skal skabe mere liv i vandet og på bredderne. Pengene går bl.a. til udsætning af ørreder og pighvar, vandløbsrestaurering og promovering af lyst- og fritidsfiskeri.

Fødevareminister Dan Jørgensen lancerede i slutningen af sidste år sin vision for lyst- og fritidsfiskeriet, og den nye handlingsplan bygger videre på ambitionen om, at fiskeriet skal skabe økonomisk vækst og lokke turister til.

Pengene til fiskeplejen kommer fra indtægterne fra lyst- og fritidsfisketegn, så alle lyst- og fritidsfiskere med fisketegnet i lommen bidrager til indsatsen. En stor del af arbejdet bliver udført af frivillige fra landets foreninger, som går op i naturen og i levende søer og åer.

En vigtig del af visionen er også promoveringen af de mange naturoplevelser, som man kan få med lyst- og fritidsfiskeriet, så folk bliver fristet til at gribe fiskestangen og komme ud i den danske natur.

Udover Fødevareministeriet er organisationerne bag Handlingsplanen for Fiskepleje: Danmarks Sportsfiskerforbund, Ferskvandsfiskeriforeningen for Danmark, Dansk Amatørfiskerforening, Dansk Fritidsfiskerforbund, Danmarks Fiskeriforening og Dansk Kystfiskerforening. Desuden har Landbrug & Fødevarer, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Akvakultur, Kommunernes Landsforening og Naturstyrelsen været med til rådgivning om planen.

Handlingsplan for fiskepleje 2015

Handlingsplan for fiskepleje 2015 - aktiviteter

 

Kilde: NaturErhvervstyrelsen

http://www.fiskepleje.dk/Nyheder/2015/03/Handlingsplan-for-fiskeplejen-2015
20 MARTS 2019