Fiskeplejen finansierer udsætning af fisk i vandløb, søer og kystnære områder

Handlingsplan for Fiskepleje 2014

onsdag 14 maj 14
|
Handlingsplan for Fiskepleje indeholder flerårige programmer inden for hele Fiskeplejens aktivitetsområde og fortæller, hvilke projekter der konkret arbejdes med.

Fiskeplejen skal fremme den naturlige reproduktion af fisk. Indsatsen omfatter udsætning af fisk og forbedring af fiskebestandenes leveforhold samt foranstaltninger og forskning, der i øvrigt har betydning for den naturlige reproduktion, vækst mv. af fiskebestandene. Desuden bliver der forsket målrettet i at forbedre fiskebestandene, og resultaterne bliver formidlet via direkte rådgivning til mange interessenter.

Fiskeplejeordningen er selvfinansieret via indtægterne fra lystfisker- og fritidsfiskertegnene. 

DTU Aqua udarbejder Handlingsplanen for Fiskepleje for NaturErhvervstyrelsen under Fødevareministeriet. Bag handlingsplanen står også Danmarks Sportsfiskerforbund, Ferskvandsfiskeriforeningen for Danmark, Dansk Amatørfiskerforening, Dansk Fritidsfiskerforbund, Danmarks Fiskeriforening og Dansk Kystfiskerforening. Desuden har Landbrug & Fødevarer, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Akvakultur, Kommunernes Landsforening og Naturstyrelsen bidraget til planen med rådgivning.

NaturErhvervstyrelsen skriver i en pressemeddelelse om Handlingsplan for Fiskeplejen 2014:

Ny handlingsplan for fiskepleje til over 40 mio. kr. skal gøre livet sjovere for de danske lyst- og fritidsfiskere samt give flere fisk og bedre vandmiljø langs de danske kyster og i vores søer


Udsætning af fisk og større brug af lyst- og fritidsfiskernes viden. Det er nogle af elementerne i fødevareministerens nye Handlingsplan for Fiskepleje for 2014, der skal være med til at forbedre situationen for fiskebestandene og dermed for lyst- og fritidsfiskeriet.

Blandt andet skal en ny app og webside gøre det muligt for lystfiskere at indberette deres fangster i søer, i vandløb, på kysten og i havet. Det skal give mere viden om fiskene i vores farvande og dermed forbedre grundlaget for den fremtidige fiskepleje i Danmark.

”Lystfiskeri er mere end en hobby, det er en stor forretning for Danmark, som skal vokse. Jeg er derfor utrolig glad for, at vi nu i højere grad gør brug af den viden, som vores danske lystfiskere ligger inde med. Til glæde for både fisk, fiskere og de mange turister der ligger mange millioner kroner i Vandkantsdanmark”, siger fødevareminister Dan Jørgensen.

Med godt 40 mio. kr. i kassen i indtægter fra lystfisker- og fritidsfiskertegn er fundamentet lagt til en solid indsats, der skal give bedre fiskepleje og bedre forhold for det rekreative fiskeri i Danmark.

Meget af arbejdet med fiskeplejen foregår via et imponerende netværk af frivillige fra organisationer, som tager ansvar og deltager i arbejdet.

”Det store frivillige arbejde, som de danske lyst- og fritidsfiskere laver, er grundlaget for, at der også i mange år fremover vil være masser af fisk i Danmark til gavn for både fiskerne, turisterne og økonomien. Det vil jeg gerne sige dem tak for”, siger Dan Jørgensen.

Der er i planen også fokus på undersøgelser af den truede ål. Undersøgelserne skal være med til at afdække, hvordan vi får flere ål i de danske farvande samt hvor mange af de udsatte ål, der overlever til voksenstadiet.

https://www.fiskepleje.dk/nyheder/2014/05/handlingsplan_fiskeplejen_2014
19 APRIL 2024