Nyt kort fortæller hvor man kan fange hornfisk

Nyt hornfiskebarometer

tirsdag 16 maj 23
|
Hornfiskebarometeret i Fangstjournalens app er netop blevet opdateret med nyt layout og det viser, at sæsonen er i fuld gang.

Hent den seneste app-version 2.3.3, af Fangstjournalen og tjek hornfiskebarometeret i Fangstjournalen og følg med i, hvordan sæsonen udvikler sig. Foreløbigt ser det ud til, at der bliver fanget flere fisk pr. time i år end gennemsnittet for 2016-2022. Det er spændende, om det er et mønster, der holder ved resten af sæsonen.

Du finder barometeret i Fangstjournalens app under fanen ”Viden”. Her kan du også se et opdateret “her og nu” kort, der viser, hvor i landet, der er fanget hornfisk den seneste uge.

Barometeret er baseret på lystfiskernes indrapporteringer i Fangstjournalen. DTU Aqua kan bruge indrapporteringerne til at kortlægge og forstå, hvor og hvornår sæsonfisk, som f.eks. hornfisk, optræder langs vores kyster, og ikke mindst hvordan fremtidige klimaændringer vil påvirke hornfiskenes adfærd - og dermed lystfiskernes fiskeri 🎣K&B!  ☀️👍🎣PS: Desto flere fisketure efter hornfisk (og fangster), man indberetter i Fangstjournalen, desto bedre hornfisk-barometer 😉. Tak for alle jeres allerede mange gode indberetninger👍

Hornfiskebarometer

Af Christian Skov, DTU Aqua. Institut for Akvatiske Ressourcer

 

Du kan også hjælpe fiskebestandene og forskerne ved Danmarks Tekniske universitet - DTU Aqua ved at indsamle data om det danske lystfiskeri og samtidig blive klogere på dit eget fiskeri. Download den gratis Fangstjournalen app her:

Download App - Fangstjournal     Google Play - Fangstjournal -DTU - App

 

https://www.fiskepleje.dk/forskningsbaseret-raadgivning/fangstjournal-dtu-aqua/nyheder-fangstjournalen/nyhed?id=92e9381f-f0ef-4dab-bc8a-80e7c0c97ca9
18 JULI 2024