Lystfiskerforeningen af 1926

Samarbejde med Lystfiskerforeningen af 1926

tirsdag 08 mar 22
|
En af Danmarks største lystfiskerforeninger, Lystfiskerforeningen af 1926, har i vinter indledt samarbejde med Fangstjournalen omkring dataindrapportering.

Samarbejdet betyder blandt andet, at når et medlem i foreningen indtaster en fangst i Fangstjournalen og angiver at foreningen har fiskeretten, så dukker den automatisk op på foreningens hjemmeside på listen over fangster. De medlemmer som ikke anvender Fangstjournalen kan indtaste fangster som de plejer nemlig via en formular på hjemmesiden. Den stiller Fangstjournalen også til rådighed, så fangsterne ender i samme database. VI glæder os til samarbejdet!

Det er forholdsvis simpelt at opsætte Fangstjournalens system på foreningshjemmesiden. Ud over lister med fangster får man også adgang til diverse statistikudtræk. DTU Aqua samarbejder gerne med endnu flere foreninger, end de ca. 20 foreninger som lige nu er med. Udgangspunktet er, at det er gratis for foreningen at deltage.

Fangstjournalen håber, at samarbejdet med foreningerne kan give endnu flere lystfiskere indsigt i, hvor nemt det er at hjælpe med at indsamle viden om vores fiskebestande, herunder at indrapportere både nulture og fisketure med fangster. Jo flere lystfiskere der deltager, jo bedre bliver data.

Kontakt Christian Skov, DTU Aqua, hvis din forening har lyst til at høre mere. Christian kommer også gerne forbi til en klubaften og fortæller om hvad lystfiskere og forskere i fællesskab kan bruge Fangstjournalen til.

Knæk og bræk

Af Christian Skov, DTU Aqua. Institut for Akvatiske Ressourcer.

 

Du kan også hjælpe fiskebestandene og forskerne ved Danmarks Tekniske Universitet - DTU Aqua med at indsamle data om det danske lystfiskeri og samtidig blive klogere på dit eget fiskeri. Download den gratis Fangstjournalen app her:

Download App - Fangstjournal     Google Play - Fangstjournal -DTU - App

https://www.fiskepleje.dk/raadgivning/fangstjournal-dtu-aqua/nyheder-fangstjournalen/nyhed?id=f21a2248-30fc-43d7-b099-11a005cccb18
23 MARTS 2023