Gedde

Ny fredningstid for gedde - Hold dig opdateret med Fangstjournalen

onsdag 16 mar 22
|

Fredningstiden for gedde i ferskvand er netop startet.

Fra og med i år er fredningstiden udvidet, sådan den nu starter allerede fra og med 15 marts. Før startede fredningen den 1. april. Det vidste du sikkert, men det kan smutte for nogle. Som lystfisker har man pligt til at holde sig ajour med gældende regler. Heldigvis er man med Fangstjournalens app kun få tryk fra at finde svar på spørgsmål om mindstemål og fredningstider. Informationen finder man på fanen ”Viden” i appen.

Fangstjournalen har også et kort over fredningsbælterne ved vore kyster, samt en funktion der giver dig en besked på fiskepladsen, hvis der er et fredningsbælte i nærheden. Så kan du nemt finde rundt. Det er smart nu, hvor halvårsfredningerne netop er ophørt. Se denne film der viser, hvordan du finder fredningsbælter

Fangstjournalen vil gerne gøre det nemmere for dig at være lystfisker og deler du samtidig data fra dine fisketure med os, til glæde for forskning og fiskepleje, så er det en win-win. Det gælder også data fra nulture. Har du ideer til flere app-funktioner, som kan gøre det lettere at være lystfisker, så send os gerne en mail.

 

Med Fangstjournalens app i lommen er man kun få klik væk fra masser af viden. F.eks. om gældende regler, men også omkring fiskebiologi.

Knæk og bræk

Af Christian Skov, DTU Aqua. Institut for Akvatiske Ressourcer.

 

Du kan også hjælpe fiskebestandene og forskerne ved Danmarks Tekniske Universitet - DTU Aqua med at indsamle data om det danske lystfiskeri og samtidig blive klogere på dit eget fiskeri. Download den gratis Fangstjournalen app her:

Download App - Fangstjournal     Google Play - Fangstjournal -DTU - App

https://www.fiskepleje.dk/raadgivning/fangstjournal-dtu-aqua/nyheder-fangstjournalen/nyhed?id=9636306c-087d-4052-a2ce-f42daacaa649
23 MARTS 2023