Lystfiskere fanger flere gedder i de kolde måneder

Kolde måneder og effektiv geddefiskeri

torsdag 23 jan 20
|

Lystfiskere fanger flere gedder i de kolde måneder

På baggrund af de fisketure I har indberettet i Fangstjournalen, tyder meget på, at geddefiskeriet i de danske søer er mest effektivt i årets kolde måneder. Vinter og forår bruger I omkring 3 timers fiskeri (i gennemsnit) per fanget gedde, hvorimod om sommeren er gennemsnittet 5 timers fiskeri for at få en gedde på krogen. Så måske det er tid til et vinterbesøg på søerne?

I denne opsummering, har vi puljet 4 års data (2016 – 2019),hvilket bliver opgjort til ca. 1500 fisketure af 300 forskellige brugere. Der er blevet fisket efter gedde i 182 forskellige danske søer hvilket har resulteret i fangst af 2763 gedder fordelt på 9520 timers fiskeri. Vi afventer spændt hvad der bliver indberettet fra de danske søer i 2020.

Du kan også hjælpe fiskebestandene og forskerne ved DTU med at indsamle data om det danske lystfiskeri og samtidig blive klogere på dit eget fiskeri.

Knæk og bræk. 


Den gennemsnitlige fangstrate af gedder på danske søer fordelt på de fire årstider.

Den gennemsnitlige fangstrate af gedder på danske søer fordelt på de fire årstider.

 

Du kan også hjælpe fiskebestandene og forskerne ved Danmarks Tekniske Universitet - DTU Aqua med at indsamle data om det danske lystfiskeri og samtidig blive klogere på dit eget fiskeri. Download den gratis Fangstjournalen app her:

Download App - Fangstjournal     Google Play - Fangstjournal -DTU - App

https://www.fiskepleje.dk/raadgivning/fangstjournal-dtu-aqua/nyheder-fangstjournalen/Nyhed?id=%7BFCB72792-82BB-4D49-A9B9-58E8391A9F04%7D
16 MAJ 2021