Isfiskeri efter gedde

Vinter gedder

fredag 05 feb 21
|

Frost og is gør det besværligt at komme på søerne. I hvert fald indtil isen kan bære og is-fiskeri bliver muligt. For vinterfiskeri efter gedder er bestemt en indsats værd.

Vi har kigget på sæsonforskelle i fangstraterne efter gedder, dvs. hvor lang tid det i gennemsnit tager at fange en gedde. Om vinteren bruger en lystfisker ifølge Fangstjournalen mellem 2 til 4 timer på at fange en gedde. Det er på niveau med forår og efterårssæsonerne. Vi kan til gengæld også se at sommer perioden er den sløveste periode, hvor der i snit bliver brugt 5-6 timer på at fange en gedde.

Frost og is gør det besværligt at komme på søerne. i hvert fald indtil isen kan bære og is-fiskeri bliver muligt. For vinterfiskeri efter gedder er bestemt en indsats værd.

Sæsonforskelle i fangstrater i perioden 2016-2020. Figuren er baseret på fangst af 3800 gedder i løbet af 12500 fisketimer i 205 forskellige søer foretaget af 340 brugere.

Vi håber i vil fortsætte med at indrapportere jeres fisketure i Fangstjournalen og være med til at indsamle data om vores fiskebestande til brug i forskning og forvaltning.

Knæk og bræk!

Af Christian Skov og Casper Gundelund Jørgensen, DTU Aqua. Institut for Akvatiske Ressourcer

Du kan også hjælpe fiskebestandene og forskerne ved Danmarks Tekniske Universitet - DTU Aqua med at indsamle data om det danske lystfiskeri og samtidig blive klogere på dit eget fiskeri. Download den gratis Fangstjournalen app her:

Download App - Fangstjournal     Google Play - Fangstjournal -DTU - App

https://www.fiskepleje.dk/raadgivning/fangstjournal-dtu-aqua/nyheder-fangstjournalen/Nyhed?id=%7B74396FAF-2E94-46E2-AE0B-A195185D4A39%7D
28 SEPTEMBER 2021