Laksefangster kan indrapporteres via Fangstjournalen. Foto Nils Folmer Jorgensen.

Fangstjournalen holder styr på laksefangster

tirsdag 20 apr 21
|
Laksesæsonen i de vestvendte vandløb er netop skudt i gang. I den forbindelse samarbejder Fangstjournalen i 2021 med fire laksesammenslutninger i Storå, Varde Å, Sneum Å og Kongeå.

Samarbejdet betyder blandt andet, at laksefangster indrapporteret i Fangstjournalens app eller browser automatisk videresendes til den aktuelle sammenslutning. Lystfiskeren behøver derfor kun at indtaste i Fangstjournalens app. Samtidig får man via appen direkte adgang til den aktuelle kvote og sammenslutningens regler for fiskeriet.

Vi håber, mange lystfiskere, i fælleskab med Fangstjournalen og sammenslutningerne, vil hjælpe med at indsamle data om laksebestandene via Fangstjournalen. I den forbindelse er det også vigtigt, at nulturene bliver registreret. På den måde indsamler vi i fællesskab bedre viden om, hvor langt der er mellem laksene, og hvordan laksebestandene udvikler sig.

Denne film viser, hvor nemt det er at registrere en laksetur i Fangstjournalen 

Se også hvad Storå sammenslutningen skriver om Fangstjournalen 

Knæk og bræk

Af Christian Skov og Finn Sivebæk DTU Aqua. Institut for Akvatiske Ressourcer.

 

 

Du kan også hjælpe fiskebestandene og forskerne ved Danmarks Tekniske Universitet - DTU Aqua med at indsamle data om det danske lystfiskeri og samtidig blive klogere på dit eget fiskeri. Download den gratis Fangstjournalen app her:

Download App - Fangstjournal     Google Play - Fangstjournal -DTU - App

https://www.fiskepleje.dk/raadgivning/fangstjournal-dtu-aqua/nyheder-fangstjournalen/2021/04/laksefangster-indrapportering?utm_source=newsletter&utm_media=mail&utm_campaign=
25 JANUAR 2022