Gedde

Efteråret og vinteren er et populært tidspunkt for fiskeri efter brakvandsgedder

fredag 04 dec 20
|
Fiskeriet kan være godt, men viden om brakvandsgeddernes biologi og bestandenes tilstand er mangelfuld.

Fiskeriet kan være godt, men viden om brakvandsgeddernes biologi og bestandenes tilstand er mangelfuld. Her kan data fra fisketure efter brakvandsgedder, indrapporteret til Fangstjournalen, bidrage. Vi kan få viden om, hvor langt der er mellem gedderne, og hvordan de vokser. Nogle brakvandsgedder er desuden mærket med særlige mærker, og får vi indrapporteret fangststed og mærkenummer, bliver vi klogere på, hvor meget gedderne bevæger sig rundt.

 

Bestandene af brakvandsgedder omkring Sydsjælland og øerne er historisk set gået meget tilbage. Blandt andet derfor er der forbud mod at hjemtage gedder i 4 områder ved Sydsjælland og Møn. Regler for fiskeri efter gedder på Sydsjælland og Møn.

Vi har brug for mere viden for at forstå mulige årsager til tilbagegangen. I den forbindelse kan lystfiskere bidrage med vigtig viden om brakvandsgedder i danske farvande gennem deres brug af Fangstjournalen.

Tag med Nick og Fangstjournalen på tur og se, hvor nemt det er at bidrage med data, der kan hjælpe os med at holde øje med bestandene.

 

Brug Fangstjournalen til brakvandsgedder from DTU Aqua on Vimeo.

Knæk og bræk🎣👍

 

Ps. I Fangstjournalen kan du holde dine fangsteder hemmelige og dit navn bliver ikke vist med mindre du selv ønsker det.

Du kan også hjælpe fiskebestandene og forskerne ved Danmarks Tekniske Universitet - DTU Aqua med at indsamle data om det danske lystfiskeri og samtidig blive klogere på dit eget fiskeri. Download den gratis Fangstjournalen app her:

Download App - Fangstjournal     Google Play - Fangstjournal -DTU - App

https://www.fiskepleje.dk/raadgivning/fangstjournal-dtu-aqua/nyheder-fangstjournalen/2020/12/brakvandsgedde?id=f794c58f-c83d-4b15-8f27-210ba33a22a9&utm_source=newsletter&utm_media=mail&utm_campaign=
27 SEPTEMBER 2021