Fjæsing. Foto Martin Kielland - www.livetunderoverfladen.dk

Av - flere fjæsinger i 2020?

torsdag 08 okt 20
|
Visse medier og tilknyttede eksperter spekulerer i disse dage på, om der er flere fjæsinger på kysten i år end tidligere. Fangstjournalen peger på, at der kan være noget om snakken.

Visse medier og tilknyttede eksperter spekulerer i disse dage på, om der er flere fjæsinger på kysten i år end tidligere. Fangstjournalen peger på, at der kan være noget om snakken. Antallet af fjæsing fanget pr time er nemlig højere i år (1,15 fjæsing pr time) end de tidligere år (2017, 2018 og 2019) hvor fangstraten aldrig har været over 1 fisk pr time. Antallet af fisketimer med fjæsing som målart er dog få (ca 600) så datagrundlaget er lidt ”tyndt”. Derfor har vi også kigget i retningen af bifangster, dvs fangsten af fjæsing på kystfisketure, hvor man egentlig var på fisketur efter andre arter. Her har vi sat spotlight på antallet af fjæsing fanget på de fisketure, hvor fjæsing var en del af fangsten. Igen ser vi en stigende tendens i 2020 (mere end 8 fjæsing pr tur) i forhold til tidligere år hvor der var 5-7 fjæsing pr tur.

Tendensen er derfor klar, men vi tør dog ikke helt sætte to streger under resultatet. Det kræver flere indrapporterede fisketure og fangster af fjæsing i fangstjournalen. Det kan I lystfiskere heldigvis rette op på i fremtiden og dermed hjælpe med til at samle viden om, hvorvidt bestandene af fjæsing og andre fiskearter stiger eller falder. J

Knæk og bræk...og pas på piggene!!💪😉

Den gennemsnitlige fangstrate for fjæsing indrapporteret til Fangstjournalen i 2017-2020.

Den gennemsnitlige fangstrate for fjæsing indrapporteret til Fangstjournalen i 2017-2020.

Du kan også hjælpe fiskebestandene og forskerne ved Danmarks Tekniske Universitet - DTU Aqua med at indsamle data om det danske lystfiskeri og samtidig blive klogere på dit eget fiskeri. Download den gratis Fangstjournalen app her:

Download App - Fangstjournal     Google Play - Fangstjournal -DTU - App

https://www.fiskepleje.dk/raadgivning/fangstjournal-dtu-aqua/nyheder-fangstjournalen/2020/10/av-er-der-flere-fjaesinger-paa-kysten-i-2020??id=20bcc3af-71a9-4989-8064-203c3ee0b02c
6 MAJ 2021