Lystfiskeri på kysten

Fangstjournalen, status for 2023

tirsdag 06 feb 24
|
Fangstjournalen er gået ind i sit ottende leveår og vi præsenterer her nogle nøgletal for 2023.

9.907 fisketure blev indrapporteret via Fangstjournalens app eller webside i 2023. Det er på niveau med 2021-2023, men lavere end 2017-2020.

4.675 fisketure blev indrapporteret via Fishing in Denmark appen. Vi er glade for samarbejdet, der gør det muligt at indrapportere fisketure til Fangstjournalen via Fishing in Denmark appen. Husk at indrapportere nulturene !

71% af alle fisketure indrapporteret i Fangstjournalen i 2023 var efter havørred. Det er på niveau med tidligere år.

Samtidig ser vi en stadig stigning i antallet af fisketure efter laks. Det hænger nok sammen med, at stadig flere laksesammenslutninger anvender Fangstjournalen som platform til deres obligatoriske indrapporteringer.

1.149 nye brugere tilmeldte sig Fangstjournalen i 2023. Velkommen til jer alle. Antallet er en smule over antallet i 2021 og 2022.

956 forskellige personer bidrog med data i via Fangstjournalens app eller webside 2023. Dette antal er er på niveau med de sidste par år, men vi ville ønske, at mange flere ville hjælpe med at indrapportere deres fisketure, fangster og nulture.

To videnskabelige artikler baseret på data fra Fangstjournalen blev udgivet i 2023, samt en række rådgivningsnotater og nyhedsbreve.

To nye sammenslutninger og fire foreninger indledte samarbejde med Fangstjournalen i 2023. Mangler din forening et gratis indrapporteringssystem inklusiv en fisketurs-formular til jeres hjemmeside, så kontakt Fangstjournalen

2024 er året, hvor vi håber på, at antallet af aktive brugere stiger, så vi får endnu bedre data til brug i forskning og til at forvalte vores fiskebestande. Hjælp os gerne med at sprede dette budskab.

Tak til alle jer som bidrager med data.

Af Christian Skov, DTU Aqua. Institut for Akvatiske Ressourcer.

Du kan også hjælpe fiskebestandene og forskerne ved Danmarks Tekniske Universitet - DTU Aqua med at indsamle data om det danske lystfiskeri og samtidig blive klogere på dit eget fiskeri. Download den gratis Fangstjournalen app her:

Download App - Fangstjournal     Google Play - Fangstjournal -DTU - App

 

Læs mere om oplysninger om data fra Fangstjournalen
https://www.fiskepleje.dk/forskningsbaseret-raadgivning/fangstjournal-dtu-aqua/nyheder-fangstjournalen/2024/02/fangstjournalen-status-2023?utm_source=newsletter&utm_media=mail&utm_campaign=
18 JULI 2024