Vinterskarv-med-gedde-Netfugl.Dk-copyright-Helge-Sørensen

Skarven æder også de store fisk

mandag 03 feb 14
|

Skarven gæster ofte de danske søer, hvor man kan se den jage både enkeltvis og i flokke. Dens tilstedeværelse giver ofte anledning til spørgsmål om hvilke arter og størrelser af fisk, skarven mon æder.

DTU Aqua har med udgangspunkt i sine undersøgelser i danske søer skrevet to artikler til bladet ”Sportsfiskeren”. Artiklerne omhandler, hvilke fiskearter og -størrelser, der står øverst på skarvens menukort, samt hvad det betyder for søerne og muligheden for et godt lystfiskeri, at skarverne æder fisk fra søer.

Af Christian Skov, DTU Aqua. Institut for Akvatiske Ressourcer

 

 

 

https://www.fiskepleje.dk/Nyheder/2014/02/2014_02_06_Skarver_aeder_soeens_store_fisk
27 SEPTEMBER 2021