Foto: Thomas Kirk Sørensen.

Mød DTU Aqua ved Forskningens Døgn

onsdag 19 apr 17

Kontakt

Få mere at vide om plast i havets fødekæder og konflikten mellem sæler og fiskere, når DTU Aqua deltager i Åben Campus på DTU 25. april 2017 i forbindelse med Forskningens Døgn 

Tirsdag den 25. april 2017 kl. 17-21 lukker DTU dørene op for Åben Campus i Lyngby, hvor forskere og studerende står klar til at dele ud af deres viden inden for ingeniør- og naturvidenskab. Det sker i forbindelse med den landsdækkende event Forskningens Døgn. 

DTU byder på foredrag, rundvisninger, shows, stande og hands-on aktiviteter rundt omkring på campus. Arrangementerne er gratis og kræver ikke tilmelding.

Her kan du møde DTU Aqua

Du kan møde DTU Aqua to steder på DTU’s campus i Lyngby: 

Plast i havets fødekæder

DTU Aqua viser på sin stand, hvordan vi undersøger forekomsten af plast i havets fødekæder. Hvor meget mikroplast spiser dyreplankton, fisk og skaldyr, og hvad betyder det for havets fødekæder, er et af de spørgsmål, vi tager op på standen. Vores stand står i DTU’s nyeste bygning, som du dermed også kan få et kik ind i. 

Sted: Bygning 202
Tid: Kl. 17-21

Konflikten mellem sæler og fiskere

Seniorforsker Finn Larsen, DTU Aqua holder foredrag om konflikten mellem sæler og fiskere, når sælerne henter deres føde i fiskernes garn og liner og dermed ødelægger fangsten og fiskeredskaberne og nogle steder truer økonomien i kystfiskeriet. Finn Larsen forsker i, hvad man kan gøre ved problemet, og det fortæller han om ved Forskningens Døgn.

Sted: DTU Bibliotek, bygning 101D
Tid: Kl. 19.15-19.45

Dansk Skaldyrcenter deltager også i Forskningens Døgn

På Dansk Skaldyrcenter i Nykøbing Mors skal en klasse fra Thisted Gymnasium være biologer for en dag i forbindelse med Forskningens Døgn. Det sker også tirsdag den 25. april. 

Eleverne får indblik i marin forskning med fokus på opdræt af muslinger som middel til at fjerne næringsstoffer. Undervisningsforløbet vil gøre eleverne klogere på oceanografiske og biologiske emner som vandmassernes lagdeling, iltproducerende organismer og forskellige dyrs filtreringsevne. I løbet af dagen skal eleverne selv lave eksperimentelle forsøg, dels på Limfjorden, dels i Dansk Skaldyrcenters laboratorium.

Kontakt: Forsker Lene Friis Møller

https://www.fiskepleje.dk/nyheder/nyhed?id=%7Bbdb688a4-b8e8-4eb7-b979-dfdbd457c8e3%7D
16 APRIL 2024